RREL in het nieuws!

Publicaties van de afgelopen 4 weken!Datum: 01-04-2020 In / door: BODE door Rien Ros
Artikel :

Wedstrijdatleten Roadrunners Etten-Leur blijven in training.


Het coronavirus heeft alle mensen in haar greep dus ook hen die de hardloop sport bedrijven. De wedstrijdatleten van RoadRunners Etten-Leur doen alles wat nu binnen de beperkingen mogelijk is hun conditie op peil te houden. Belangrijk daarbij is de motivatie te behouden nu het lopen van wedstrijden steeds verder weg lijkt. Zowel baan- als wegwedstrijden zijn op korte termijn namelijk niet te verwachten. Elke individuele atleet had zijn doel of doelen voor dit jaar om naar toe te werken. Dat kunnen zijn baanwedstrijden over 800, 1500, 3000 of 5000 meter of wegwedstrijden variërend van 5 km, 10 km, 15 km, 21,1 tot 42,2 km. Gezamenlijke trainingen zijn voorlopig buiten beeld en de atleten voeren hun individuele schema uit rekening houdend met de RIVM-richtlijnen.  We zien dat er meer indoor workouts worden gedaan ter vervanging van de zaaltrainingen. De trainer gaat onverminderd door met het opstellen van de persoonlijke schema’s, daarbij rekening houdend met de mogelijkheden van elke loper, gelet op beschikbare tijd van al dan niet thuiswerken, gezinssituatie, fitheid etc.


Vooruitzichten


Voorlopig zijn de vooruitzichten dat mogelijk pas na de zomervakantieperiode weer aan het lopen van wedstrijden kan worden gedacht. Een moeilijk te overbruggen tijd, maar het houden van contact met elkaar helpt om elkaar te inspireren. Zodat ze na de zomervakantie sterk tevoorschjjn kunnen komen in de wedstrijden.
Datum: 09-03-2020 In / door: BODE door Rien Ros
Artikel :

Prestaties RoadRunners Etten-Leur in Friesland


Zondag 8 maart liepen drie leden van Road-Runners Etten-Leur een 10 wedstrijd in Friesland. Thijs Staps kwam als overwinnaar uit de strijd.


Merenloop Grou in Friesland.


Het werd een zware wedstrijd in het Friese land. Naast tweemaal een aquaduct te moeten passeren liep het parkoers over 500 meter door een grasland. Op dat grasland was de scheiding tussen het parkoers over 10 km en dat over 14 kilometer. Door en gebrekkige aanwijzing verspeelde Thijs 20 à 30 seconden. Desondanks slaagde hij erin de latere nummer 2 in de uitslag te achterhalen, achter zich te laten en als eerste de finish te bereiken in 35.54. Ook Thomas Crul liep op de zware omloop een prima wedstrijd en hij behaalde een heel mooie 4e plaats in 37.04. Met deze tijd bleef hij slechts 4 seconden verwijderd van zijn beste tijd op deze afstand. Derde deelnemer was 55 + er Marco Genefaas. Ook deze Master deed het prima. Hij bereikte in het 97 lopers telende deelnemersveld een prima 13e plaats in 41.44.