Clubkampioenschappen 2019De ervaring van een deelnemer:

Verslag Clubkampioenschappen 2019


Als je denkt aan clubkampioenschappen, zou je zeggen dat het om de snelste of de beste loper of loopster van de club gaat. Echter niets is minder waar; het gaat erom dat je loopt met veel plezier, een loopje met een hoog fun-gehalte.
Gaat het dan helemaal nergens om ? Dat is ook niet helemaal waar, je moet de vooraf opgegeven tijd zo dicht mogelijk benaderen, hetgeen nog niet zo makkelijk is, maar wat geeft het, daarna wacht een gezellige barbecue met ook een hoog fun-gehalte.
Daar zijn dan gelukkig zo'n 65 Road Runners op af gekomen. Gelukkig, want met een schamele 29 lopers was het evenement nog net levensvatbaar. Zou de naam ‘kampioenschappen’ zoveel lopers afschrikken ? Wie het weet mag het zeggen. Dit alles mag de pret niet drukken want zoals gewoonlijk was iedereen goed gemutst en aan het weer lag het ook al niet: zonnig en warm. En zo klonk op zondag 22 september om 14.00 u het eerste startschot van de in totaal drie groepen, die op gelijk niveau waren ingedeeld. Aan de finish bleek dat het erg warm was en dat veel lopers daar last van hadden: rode hoofden waar het zweet van af gutste, hijgende Road Runners die snakten naar vocht. Daar had de organisatie natuurlijk voor gezorgd, op een tafeltje bij de finish stond een keur aan drankjes waar uit gekozen kon worden. Nadat de derde en snelste groep binnen was kon de balans opgemaakt worden. En ondanks dat Jolanda van Rijckevorsel nog herhaaldelijk had geroepen: NIET over het bruggetje, was Joost Evers er in geslaagd deze toch over te steken wat hem natuurlijk extra tijd kostte.

Nadat alle runners waren bijgekomen en uitgedampt kon men na een verkwikkende douche aanschuiven in de grote schuur alwaar het startsein voor de barbecue werd gegeven. Veel lopers werden vergezeld door hun familie wat de ambiance verhoogde, een welverdiend drankje maakte het feest compleet. Zoals elk jaar leverde de barbecue weer wat hilarische taferelen op, zo moest je wel je stuk vlees blijven bewaken anders ging er zomaar een ander mee vandoor, tenzij je een maatje had die voor jou de honneurs waar nam. Iedereen zijn of haar buikje rond gegeten, tijd voor de uitslag. De spanning was op ieders gezichten af te lezen want je weet maar nooit waarmee de jury nu weer op de proppen kwam. En met de hint “de jongens tegen de meisjes” die van te voren was vermeld kon je ook niets mee, afwachten dus. Jolanda sprak het verlossende woord dat de jongens hadden ‘gewonnen’. De tijden van de heren en dames werden apart bij elkaar opgeteld en in verhouding vergeleken met de opgegeven 5 km tijd (het gelopen rondje was ca. 4.8 km). Al met al bleek het verschil van de jongens 2 min.11sec. en van de meisjes 3min.40sec. De mannen hadden het dus iets beter gedaan en Marco Genefaas werd als eerste naar voren geroepen omdat hij van de mannen het minste verschil had, slechts 6 seconden ! Een voor een werd iedereen in volgorde naar voren geroepen om een prijs van de goed gevulde prijzentafel uit te zoeken (met dank aan de sponsors) en zo hadden we een podium van 15 mannen. Eigenlijk 16 maar Ron van Veen kon de lokroep van thuis niet weerstaan en was al gevlogen.
Toch was het een dame die met de eer ging strijken als het om het kleinste verschil overall ging: Anita Naalden had een verschil van een luttele 3 seconden ! Ze kreeg er een daverend applaus voor. Na een geslaagd en vooral gezellig evenement, waarvoor hulde aan de organisatie en vrijwilligers, druppelde iedereen weer huiswaarts. Buiten druppelde het iets meer, de regen kwam er met bakken uit en die arme Thomas Crul zat er onderweg naar Breda midden in zo redeneerden wij want hij was net vertrokken op zijn fietske. Dankzij buienradar hadden de laatsten een droog moment uitgezocht om huiswaarts te gaan.

En zo kwam er een einde aan deze clubkampioenschappen, waarmee de organisatie bepaald geen loopje met u neemt. Dit was namelijk gewoon een club-barbecue met een loopje.
Tot volgend jaar !

Marco Genefaas

Organisatie bedankt!

- Klik hier voor het uitgebreide verslag van Marco Genefaas (in PDF)

Uitslagen 2019:
- Klik hier voor de einduitslag 2019
Uiteindelijk hebben alle "jongens" gewonnen van alle "meisjes"