Heb je nieuws voor op de website, geef het door dan plaatsen we het!

Je hebt ergens gelopen en je staat niet tussen de uitslagen? Geef je prestatie zelf even door!

Ben je wel lid maar ontvang je geen Nieuwsbrief? Geef het door dan kom je op de lijst!

Avonturieren door de Pannenhoef

Afgelopen week stonden diverse Roadrunners aan de start van de Kievitloop in Bergen op Zoom en de Bavotrail in Rijsbergen.

Kievietloop
De Kievietloop is een speciale loop die tijdens de herfst- en wintermaanden door Atletiekvereniging Spado elke derde zondag van de maand wordt georganiseerd. De hardloopwedstrijd vindt plaatst rondom bossen van Lievensberg net onder Bergen op Zoom. Het concept is eenvoudig, tijdens het lopen bepaal je zelf of er 5, 10 of 15 km wordt gelopen. Men kan dus na elk rondje finishen. Bram Konings en Pim Dictus kozen voor de 5 kilometer. Pim vloog na het startschot direct uit de blokken. Al snel liep hij met de kopgroep mee tot en met de 3e kilometer. Pim vond dit genoeg en sloeg met een versnelling een groot gat. Vervolgens maakte hij het karwei af door met een snelle laatste kilometer als eerste de eindstreep te passeren. Voor Pim was het zijn debuut op de 5 kilometer en dit leverde hem automatisch een persoonlijk record op! Zijn tijd was 16 minuten en 38 seconden! De pas 15-jarige Bram liep een prima tijd van 20 minuten en 51 seconden. Goed voor zijn 3e tijd op de 5 kilometer. Birgit, Stefan, Dennis, Ryan en Thomas besloten 3 rondjes van 5 kilometer te lopen. Zij liepen deze editie van Kievietloop als een trainingsloopje. Het doel was om elke 3 kilometer te versnellen. Ondanks een trainingsloopje waren Birgit en Ryan waren de snelste dame en heer op de 15 kilometer. De andere 3 heren Thomas, Dennis en Stefan liepen gezamenlijk de 15 kilometer uit.
 
Bavotrail
De Bavoloop Trailrun is een trailloop waarbij er afgelopen zondag gekozen kon worden tussen de 5, 10, 15, 22 en 30 km. De route leidt door de natuurgebieden van het Brabants landschap, zoals de Pannenhoef rond Rijsbergen. Zo waren start en finish aan de Pannenhoefsebaan 52 te Rijbergen. Meerdere Roadrunners naam deel aan de trail. Zo liepen Ron van der Veen en Toon Fokkema de trail van 22 kilometer. Zij liepen door het modderige Pannenhoef een tijd van 2:09:52 en 2:24:54 minuten. Het was volgens Toon een goed georganiseerde trail!

Terug naar overzicht