Heb je nieuws voor op de website, geef het door dan plaatsen we het!

Je hebt ergens gelopen en je staat niet tussen de uitslagen? Geef je prestatie zelf even door!

Ben je wel lid maar ontvang je geen Nieuwsbrief? Geef het door dan kom je op de lijst!

Nieuwsbrief oktober

De nieuwsbrief zoals aan onze leden verstuurd staat ook op de website

We kunnen terugkijken op een regenachtige, maar hele gezellige jubileumdag.
Organisatie: BEDANKT!!!!

Verderop in deze Nieuwsbrief een stuk, geschreven door een van de grondleggers van onze vereniging, Rien Ros.
Wil je ook iets schrijven voor onze nieuwsbrief, dat mag altijd!

Van Oers Marathon
We willen alle deelnemers aan de van Oers marathon (wandelen, 5 km, 10 km, halve of hele marathon) heel veel succes wensen. Zet je beste beentje voor, start niet te snel ( ) en geniet van het lopen!

Clubkleding
De door jullie bestelde nieuwe clubkleding is echt bijna klaar. De drukker heeft hard gewerkt. Degenen die hun nieuwe shirtje graag nog voor zondag willen ophalen, hebben als het goed is inmiddels via de trainer gehoord hoe dat kan. De verspreiding van de overige kleding gebeurt op een later tijdstip via Ilse en Jacqueline.

In memoriam
Wij ontvingen het verdrietige bericht dat een van onze leden, Frans Evers, is overleden op 14 oktober. Frans was jarenlang actief lid van onze vereniging en de laatste jaren van de wandelgroep, tot het niet meer lukte. Hij was altijd oprecht geïnteresseerd in het wel en wee bij iedereen en beschikte ook over een gezonde dosis humor.
Wij wensen zijn naasten heel veel sterkte met dit verlies, nu en in de toekomst.

Looptrainersdag
Op zaterdag 5 november gaan (bijna) al onze trainers op cursus op sportcentrum Papendal. Het is dan de looptrainersdag van de Atletiekunie. Op deze dag leren zij weer de nieuwste dingen en wordt hun geheugen weer opgefrist. In de weken daarna merken de lopers dat vaak weer bij de trainingen. Dit jaar zullen de trainers een korte terugkoppeling aan de leden geven op 15 november. Iedereen is daar van harte uitgenodigd.

Voor op de kalender
• 15 november: bestuur trakteert op een drankje (tevens terugkoppeling over de looptrainersdagvanuit alle trainers na afloop van de training)
• 13 december: bestuur trakteert op een drankje (tevens binnenhalen opstapgroep)

Benieuwd naar jullie ideeën....
Het bestuur is aan het peilen of er onder de leden interesse is in een bepaalde thema avond die georganiseerd zou kunnen worden. Het eerste begin zal worden gemaakt door onze trainers. Op 5 november gaan zij naar de jaarlijkse looptrainersdag van de Atletiekunie. Op 15 november zullen de deelnemers ons kort na de training bijpraten over wat zij daar geleerd hebben. Waarom is dat van belang tijdens een training? Wat doet dat met je lichaam? Welke varianten hierop doen we al etc. etc. Mocht je nu denken.....ik heb wel interesse in wat meer informatie over een bepaald onderwerp, laat het weten. Dat kan bij een van je trainers, bij een van de bestuursleden of via: info@rrel.nl.
Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan: kleding bij hardlopen, voeding en hardlopen, hoe werk ik toe naar een wedstrijd, cursus EHBO, ervaringen van anderen en ga zo maar door. Het bestuur zal vervolgens kijken of en wanneer we zo’n avond kunnen organiseren.

Vanuit het bestuur
2 leden van ons bestuur zijn aanwezig geweest bij een avond waarbij alle sportverenigingen

waren genodigd om met de wethouder en een procesbegeleider bij elkaar te komen. Het doel was vooral om elkaar te vinden, nu en in de toekomst en zo samen te werken aan een gedegen sportbeleid in Etten-Leur. Het was een goede avond, waarop te merken was dat sommige clubs graag aansluiting vinden met elkaar op het gebied van bijvoorbeeld horeca of huisvesting. Ook de torenhoge energierekeningen waarmee sommige clubs plotseling mee te maken hebben kwamen aan bod. Het zal voor RREL soms even zoeken zijn waar we wel en waar we niet bij kunnen en willen aansluiten. We vinden het wel belangrijk dat we niet ‘vergeten’ worden door de gemeente als kleine, maar stabiele vereniging.

HV Internos bestond 60 jaar.
Twee leden van ons bestuur hebben op de receptie de felicitaties overgebracht namens alle leden van RREL. Onze aanwezigheid werd gewaardeerd. Ons cadeau bestond uit een bidon van RREL, met tegoedbonnen voor 1 gratis training bij onze club.

We zijn erg blij met de opbrengst van de Rabo Club support. We mochten dankzij jullie maar liefst € 530,- ontvangen. Nogmaals, bedankt voor jullie stemmen.

RIEN ROS “30 Jaar lid van Road Runners Etten-Leur”
In 1992 ben ik op 51-jarige leeftijd begonnen met hardlopen. Geïnspireerd door Peter Jansen, die toen bij de top van de wegatletiek hoorde in West-Brabant en een van de medewerkers van mijn afdeling was. Hij liep in 1991 de halve marathon in Etten-Leur in 1.06 26. Het plan was dat ik in 1992 de halve marathon zou lopen. Zonder enige begeleiding begon ik aan het avontuur. Het was een moeizaam begin maar ik bouwde mijn “trainingen” steeds verder uit tot ik zonder problemen 18 km kon lopen. Het doel was onder 1 uur 45 te finishen, oftewel 5 min/km. Het werd 1.42.43, dus missie geslaagd. 

Daarvoor had ik me al aangemeld bij de in oprichting zijnde hardloopvereniging die de naam van Road Runners Etten-Leur zou krijgen.

Lees verder in het artikel gewijd aan Riens Ros 30 jaar Road Runners in de Blog

Terug naar overzicht