Heb je nieuws voor op de website, geef het door dan plaatsen we het!

Je hebt ergens gelopen en je staat niet tussen de uitslagen? Geef je prestatie zelf even door!

Ben je wel lid maar ontvang je geen Nieuwsbrief? Geef het door dan kom je op de lijst!

Roadrunners Etten-Leur op avontuur in de Pagnevaart

Afgelopen zondag stonden verschillende Roadrunners aan de start van de Pagnevaartcross. Deze cross werd gehouden op een parcours over bospaden rond de vijver in het Pagnevaartbos te Hoeven. Het was de 4e wedstrijd van het ARWB-crosscircuit in regio 12.

Om 13:00 startte het hoofdprogramma. Verschillende leeftijdscategorie├źn zoals junioren, senioren en Masters begonnen tegelijkertijd aan het bosavontuur. Birgit Voorn, Yuan van Geel, Ryan van Nunen, Thomas Crul, Pim Dictus en Ad van Beek waren afgevaardigden van de Roadrunners die aan de cross deelnamen. Elke ronde bestond uit ongeveer 2 kilometer.

Yuan liep 2 rondjes omdat hij uitkomt in de categorie van de B-junioren. Logischerwijs kwam hij als
eerste Roadrunner over de eindstreep. Yuan kwam halverwege de 2e ronde ten val en verzwikte daarbij zijn voet. Gelukkig kon hij nog wel verder lopen en behaalde toch nog een verdienstelijke 2e plek in zijn categorie. Birgit uitkomend in de categorie van de Masters 55+ mocht de afstand van 6 kilometer hardlopen. Ze liep een constante wedstrijd tegen haar rivaal van Achilles. Helaas was deze in de eindsprint sneller waardoor Birgit een 2e plek in de categorie Masters vrouwen 55+ behaalde. Het lukte Ad van Beek wel om de 1e plek van het podium te bezetten in de categorie Masters mannen 55+.

Pim was op de langste afstand van 10 kilometer erg goed op dreef. Ondanks een wat snellere start liep hij de rest van de wedstrijd aardig voorin mee. Pim liep een solide 10 kilometer wat hem een sterke 4e plek bij de senioren opleverde. Een keurige prestatie terwijl Pim pas zijn eerste cross ooit liep! Daarna kwamen Thomas en Ryan over de eindstreep. Thomas liep een vrij constante wedstrijd waarbij hij de laatste ronde nog aardig kon versnellen. Ryan liep ondanks een voor hem wat mindere wedstijd toch nog een aardige tijd. Hij gaf na afloop aan niet de power te hebben die hij voorgaande wedstrijden wel had. Trainer Ad Vissers was tevreden over zijn lopers.

Terug naar overzicht