Twee keer per jaar organiseren wij een opstapgroep voor mensen die graag aan hun conditie willen werken.

De volgende opstapgroep start op 30 januari 2024, info avond cursus: 23 januari 2024, 19.45 uur in kantine HV Internos

Aanmelden kan via opstap@rrel.nl

Heb je geprobeerd individueel te lopen, al of niet aan de hand van een beginnersschema, maar het lukt niet om de regelmaat erin te krijgen, ben je het stilzitten beu, heb je moeten stoppen vanwege een blessure en heb je dat kleine duwtje in de rug nodig, dan is de opstapgroep een mogelijkheid voor je om te starten.

De trainingen vinden plaats iedere dinsdagavond vanaf 19.30 tot 21.00 uur vanaf de kantine van handbalvereniging Internos, Trivium 102, 4873 LP te Etten-Leur.

Wat kunnen we bieden

Wat kunnen we je bieden? We bieden je een trainingsopbouw, waarin je op een verantwoorde manier binnen 13 weken 5 kilometer kunt hardlopen. Dit alles onder deskundige begeleiding van onze gediplomeerde looptrainer(s). Uiteraard schenken we ook aandacht aan de warming-up, kracht en spieroefeningen, loopscholing, loophouding, blessurepreventie en natuurlijk schoeisel en kleding. Na afloop van deze opstapgroep ben je niet verplicht om lid te worden van RREL, al verwelkomen wij je vanzelfsprekend met open armen. Als je lid wordt krijg je een Road Runners-hardloopshirt cadeau.

Voor wie is deze cursus geschikt? Voor iedereen vanaf 16 jaar met een redelijke gezondheid. Beschik je over een gezonde mentaliteit en een stukje doorzettingsvermogen dan is dit iets voor jou. Kom samen met andere beginnende lopers het leuke van hardlopen ontdekken.

Samenvatting

  • Les van een gediplomeerd trainer
  • Alle aspecten van de hardloopsport komen aan de orde
  • Voor de veiligheid zijn er reflectiehesjes beschikbaar
  • Duur cursus 13 weken
  • Alle trainingen op Dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur
  • Eerste 4 weken 1 training per week, daarna krijg je huiswerk mee voor een tweede training

De kosten voor de opstapgroep bedragen €52,50, als je lid wordt krijg je een RREL-hardloopsinglet cadeau!

Trainer Opstapgroep

John Wilbrink

Meedoen met de opstapgroep houdt in dat er géén sprake is van lidmaatschap Road Runners Etten-Leur, en dat er daardoor géén sprake is van aanmelding bij de Atletiek Unie. Meedoen met de Opstapgroep is voor eigen risico. Road Runners Etten-Leur kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor geleden schade.

Ik was op zoek naar meer regelmaat in het hardlopen. Ik hoorde veel positieve ervaringen over de opstapgroep bij RREL, en wilde graag starten in de opstapgroep in september, Mijn doel was mijn conditie na 13 weken weer op te bouwen en weer een rondje van 5 km te kunnen lopen.Na een duidelijke uitleg op de informatie avond heb ik me aangemeld. Het ontvangst was zeer hartelijk, gastvrij, en begeleiding door John en Mirjam was erg fijn. Tijdens de Lessen was er tijd voor een kletspraatje en tijdens de trainingen werd er goede uitleg gegeven over de achtergrond van de oefeningen. De warming up en loopoefeningen waren niet echt mijn favoriet, maar gedurende de trainingen zie je wel meteen resultaat. Gedurende de trainingen wordt goed op je gelet, zo nodig teruggefloten en advies gegeven. Dit alles was voor mij zeker een goede motivatie om het einddoel van 5 km te halen. En het is gelukt, net als alle medelopers, hebben we op 13 december, op een zeer koude avond allemaal de 5 km gelopen. Iedereen op zijn eigen tempo, maar toch als een hele groep. Doel gehaald, bedankt John en Mirjam.