Referentietijden Wedstrijdgroep
De referentietijden voor de wedstrijdgroep worden individueel bepaald.

Lopers in de wedstrijdgroep krijgen een individueel trainingsschema.

Trainer Wedstrijdgroep

Ad Vissers

Zorgcoach
Rien Ros

DIE WEDSTRIJDGROEP IS NIKS VOOR MIJ, TOCH??

Lopen voor de lol of voor een prestatie of kan dat samengaan? Ontspanning en plezier zijn de belangrijkste ingrediënten voor onze vereniging, de meeste leden zeggen niet prestatiegericht te zijn. Toch zagen we weer heel wat Roadrunners aan de start staan bij de Van Oers Marathon Brabant. Zou het misschien samen kunnen gaan? Aan de ene kant ontspanning en plezier en aan de andere kant naar een wedstrijd toe werken en proberen jezelf te verbeteren. Iedere training begint gezamenlijk met een goede warming up en loopscholing. De kerntraining verricht ieder op eigen tempo waarna samen wordt uitgelopen en een cooling down gedaan.

Ad Vissers, al jarenlang trainer van de wedstrijdgroep, is atletiek- en looptrainer niveau 4. Dit wil zeggen dat hij is opgeleid om de prestaties van zijn lopers te verbeteren. Afhankelijk van het doel dat je op dat moment hebt en de beschikbare tijd om te trainen, maakt Ad een persoonlijk schema, gericht op het behalen van het door jezelf gekozen doel.

Gezamenlijk met de trainer worden wedstrijden bezocht, lopers volgen en stimuleren elkaar en wisselen tips uit, ook wanneer het even wat minder gaat b.v. door een blessure. Lopers van alle leeftijden zijn welkom in de wedstrijdgroep, zowel mannen als vrouwen! Doelen kunnen variëren van het lopen van een snelle 5 km tot het lopen van een mooie tijd op de marathon. Om progressie te boeken moet je minimaal 3x per week een looptraining kunnen uitvoeren.

Kom erbij

Loop je al een tijdje of ben je net begonnen? Of heb je hiervoor een andere sport beoefend en wil je kijken of wedstrijden lopen iets voor je is? Wil je onderzoeken of het je lukt je snelheid wat te verhogen en je tijden te verbeteren, kom dan eens een aantal maanden meetrainen met de wedstrijdgroep om te kijken of het wat voor je is. Om de verschillen in de groep bij het in- en uitlopen niet te groot te maken is het prettig wanneer je wedstrijdsnelheid niet langzamer is dan 50 minuten op de 10 km.

Wij trainen de ene dinsdagavond op de baan bij Achilles en de andere dinsdagavond op de weg. Op zaterdagochtend trainen we in het bos, dit kan de Pannenhoef zijn of Surae in Dorst, waar we heuveltraining doen. Heb je vragen, neem contact op met Birgit Voorn, voorzitter RREL of met Ad Vissers, trainer wedstrijdgroep.