Lelieloop

 

In het kader van "De Leurse Havenfeesten" organiseert Road Runners Etten-Leur elk jaar op tweede Pinksterdag de Lelieloop. De doelstelling van de Lelieloop is het aanbieden van een hardloopwedstrijd waarvan een deel van de opbrengst ten behoeve van Molen de Lelie is.

De volgende Lelieloop is op 2e Pinksterdag 9 juni 2025

Korenmolen De Lelie

Het snelle parcours van de Lelieloop gaat door de straten van Etten-Leur Noord, waarbij de deelnemers tijdens de race ook dóór molen 'De Lelie' lopen.

Turfschip

Start / Finish: voor "Het Turfschip". In Het Turfschip is ook gelegenheid tot omkleden en douchen.

Turfschip, Schipperstraat 2, 4871 KK Etten-Leur.

Programma

10 Kilometer
Aanvang: 11.00 uur
Min. leeftijd; deelnemer wordt dit jaar 14 (advies Atletiekunie)

1000 meter Kinderloop
Aanvang: 12.30 uur
Leeftijd t/m 10 jaar

5 kilometer
Aanvang: 13.00 uur
Min. leeftijd; de deelnemer wordt dit jaar 12 (advies Atletiekunie )

2500 meter Juniorenloop
Aanvang: 13.00 uur
Leeftijd 11 t/m 14 jaar

Kangoo-jumpers en racerunners zijn van harte welkom om deel te nemen. Helaas is het parcours niet geschikt voor wheelers.

De inschrijfbalie op het Turfschip is maandagochtend om 10 uur geopend.

Inschrijfgeld

5 km en 10 km: bij voorinschrijving zijn de kosten € 9,00 en op de dag zelf € 11,00

Juniorenloop: bij voorinschrijving zijn de kosten € 6,00 en op de dag zelf € 7,00

Voor de kinderloop bedragen de kosten € 4,00 (ook op de dag zelf)

Bij voorinschrijven kunt u uw startnummer ophalen bij de inschrijfbalie

Alle deelnemers dienen zich te houden aan de aanwijzingen van de organisatie. Deelname geschiedt op eigen risico, de organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor welke schade dan ook.

Wij maken gebruik van digitale tijdregistratie (Chiptiming) Chiptiming verzorgt op professionele wijze de registratie van de gelopen tijd.

Parcours

Vanaf 2023, ons 30 jarig jubileumjaar, is er op veler verzoek voor elke afstand een parcours van één ronde gemaakt. Natuurlijk gaan alle routes nog steeds door Korenmolen "De Lelie".

De kinderloop is verkort naar 1000 meter zodat deze afstand ook geschikt is voor de kleinste lopers en gaat over de Leurse Dijk en Geerkade.

De 2500 meter Juniorenloop is het oorspronkelijke parcours rond het Schoenmakerspark.

De 5 kilometer is één ronde door de wijk Schoenmakershoek over de Muldersweg, Landjuweel, Tuindersweg en de Donkerstraat.

De 10 kilometer begint ook via de Muldersweg en Tuindersweg maar gaat vervolgens door het buitengebied langs de Westpolderplas over de Meeuwisdijk, de Hanekinderstraat terug via de Leurse Dijk. In het parcours is een afstand van 560 meter onverhard!

Historie van de Lelieloop

De Lelieloop in 2023 voor de 30e keer, wordt georganiseerd zonder winstbejag. "Het is een soort tegenprestatie voor al die verenigingen waar wij zelf mogen meelopen bij hun evenement." De opbrengst van de Lelieloop wordt al bijna 30 jaar jaar gedoneerd aan Molen De Lelie. "Zodat we steeds elk jaar dwars door de molen kunnen blijven lopen."

In februari 1994 werd Road Runners Etten-Leur benaderd door de Stichting Adriaan van Bergen.
Voor de invulling van de 2e pinksterdag op de Leurse Havenfeesten waren zij op zoek naar een evenement in de vorm van een sportieve, recreatieve loop.

Enthousiast over het initiatief van de Stichting Adriaan van Bergen werd spontaan het idee gelanceerd, om de opbrengst van deze loop te schenken ten bate van de wederopbouw van molen “De Lelie”. Daarmee was ook meteen de naam van het evenement “geboren”.

Een deel van de opbrengst van de Lelieloop gaat nog steeds naar de stichting 'Molen de Lelie', voor het in stand houden van deze fraaie molen. Door van start te gaan bij de Lelieloop steunt u tevens dit goede doel.