Of je nu wilt beginnen met hardlopen of al voor jezelf loopt en je prestaties wilt verbeteren, de vereniging Road Runners Etten-Leur stelt je graag in de gelegenheid om kennis te maken met de club. Binnen RREL zijn ontspanning en plezier de belangrijkste ingrediënten en zijn sociale contacten en vrijwilligerswerk de belangrijkste steunpilaren.

Ad van Beek podium bij NK Masters en Roadrunners actief in Sprundel

Afgelopen week stond voor diverse Roadrunners Rondje Sprundel op het programma.
Ad van Beek was zeer succesvol bij de NK Masters in Hilversum.

NK Masters Hilversum
Het NK Atletiek Masters 2024 vond plaats van vrijdag 24 t/m zondag 26 mei bij de Gooise Atletiek Club (GAC) in Hilversum. Ad van Beek liep daar zowel de 1.500 meter als ook de   5.000 en 10.000 meter. Op de 5.000 meter en 10.000 meter behaalde Ad in de Cateorgie Mannen 60+ respectievelijk een 3e en 2e plek. Hij liep deze twee afstanden in 18:23 en 37:15. Op de 1.500 meter was een tijd van 5 minuten goed voor een 4e plek. Zeer sterk gelopen Ad en proficiat!

 

Rondje Sprundel
Birgit Voorn was de enige vrouwelijke Roadrunner die aan de start stond van de 10 kilometer. Ze koos na een uitstekende halve marathon in Oud-Gastel nu voor een wat kortere afstand. De 10 kilometer bestond uit 2 rondes van 5 kilometer. Voor Birgit was Rondje Sprundel in tegenstelling tot de halve marathon in Oud-Gastel een wat mindere wedstrijd. Zware benen en ademhaling zorgden ervoor dat ze halverwege het tempo moest laten zakken. Birgit finishte in een tijd van 45 minuten en 7 seconden, toch goed voor een 3e plek bij de Vrouwen 55+. Sander de Muynck liep de 10 km in 54 minuten.

Bij de 5 kilometer stonden Roadrunners Rene Punselie, Arno Hendrickx, Toon Fokkema, Corina van Koulil, Adrie van Dijk en Arno Brenters aan de start. Toon liep een keurige tijd van 28’07”, daarmee was hij slechts een seconde langzamer dan Arno Brenters maar wel 2 seconden sneller dan Adrie van Dijk. Rene Punselie finishte in een tijd van 27 minuten en 8 seconden. Arno Hendrickx volbracht de 5 kilometer in 26 minuten en 52 seconden. Corina liep een prima tijd van 22 minuten 38 seconden, waardoor ze de 7e vrouw was op deze prestatieloop over 5 kilometer!

Terug naar overzicht

Hardlopen

Bij Road Runners Etten-Leur zijn een groot aantal (recreatieve) hardlopers actief. Deze zijn onderverdeeld in groepen 1 tot en met 6 en de wedstrijdgroep. Loop je al zelf en wil je kennismaken word zij-instromer!

Evenementen

Jaarlijkse evenementen naast de Lelieloop zijn in juli de hardloop4daagse, in het najaar onze club-kampioenschappen, en in de winter regelmatig een boscross.

Opstapgroep

2x per jaar organiseren wij een opstapgroep voor mensen die graag aan hun conditie willen werken. De huidige opstapgroep is op 26 september begonnen. De volgende start op 30 januari '24

Wandelen

Voor geblesseerde leden bieden we de mogelijkheid om een gezamenlijke wandeling te doen.

Lelieloop

In het kader van "De Leurse Havenfeesten" organiseert Road Runners Etten-Leur elk jaar op tweede Pinksterdag de Lelieloop. De doelstelling van de Lelieloop is het aanbieden van een hardloop-wedstrijd waarvan een deel van de opbrengst ten behoeve van Molen de Lelie is. Vanaf 2023, ons 30 jarig jubileumjaar, is er op veler verzoek voor elke afstand een parcours van één ronde gemaakt. De kinderloop is verkort naar 1000 meter zodat ook de kleinste lopers mee kunnen doen. De 10 kilometer gaat door het buitengebied en is over een afstand van 560 meter onverhard. Natuurlijk gaan alle routes nog steeds door Korenmolen "De Lelie".

Uitslagen en nieuws maar ook andere artikelen vind je in ons Blog. Heb je nieuws of heb je ergens gelopen en sta je niet tussen de uitslagen? Geef dit zelf even door.


Hardloopblessures

Download hier de presentatie van fysiotherapeut Sip over het voorkomen van hardloopblessures


Examen Assistent Trainer