De vereniging Road Runners Etten-Leur wil de duurloopsport als recreatieve vorm van sport aanbieden aan haar leden. Hierbij zijn ontspanning en plezier de belangrijkste ingrediënten, zowel voor de wedstrijd, prestatieloper als ook de trimmer. Binnen RREL zijn sociale contacten en vrijwilligerswerk de belangrijkste steunpilaren.

Je loopt al voor jezelf en je zoekt gezelligheid en/of je wilt jezelf verbeteren?
Nieuwsbrief augustus

De nieuwsbrief zoals aan onze leden gestuurd staat ook op de website

Een korte Nieuwsbrief dit keer. Wat tips vanuit de Atletiekunie, maar vooral…..een uitnodiging om ons jubileum te vieren!! Wij wensen alle leden van RREL en hun gezinnen een fijne vakantieperiode. Doe voorzichtig, geniet, loop een rondje op je vakantieadres (of heel bewust niet ) en we zien elkaar snel weer op de training!

Feest!!
De bbq gaat om 17 uur aan. Voor leden is de hele dag gratis (uitgezonderd consumpties). Introducees zijn van harte welkom. Ze betalen wel een eigen bijdrage voor de bbq. Kledingadvies: Sportief

Tips van de Atletiekunie
Het is zomer en dat betekent meer warme dagen. Wat doe je dan aan tijdens je hardlooprondje? Iets om over na te denken, want de juiste hardloopkleding is bij hoge temperaturen extra belangrijk. Het kan het verschil maken tussen een makkelijk, comfortabel rondje en een bijna-doodervaring. Niets aandoen is niet echt een optie, dus wij geven je tips voor hardloopkleding die je van top tot teen koel houdt deze zomer.
Pet
Bescherm je gezicht tegen de zon met een hardlooppetje. Geen felle zonnestralen die in je ogen schijnen, minder kans op verbranding en een goede oplossing om ervoor te zorgen dat zweet niet in je ogen komt. Niets irritanter dan dat. Lees hier waar je op moet letten als je een hardlooppetje koopt.
Hardloopshirt
Een geschikt hardloopshirt voor de zomer is sneldrogend, vocht afdrijvend en voelt licht aan. Vaak zie je bij zomershirts dat ze panelen van mesh (stukken met gaatjes) op de rug en bij de oksels hebben voor extra ventilatie. Laat je donkere hardloopshirts in de kast liggen, lichte kleuren trekken minder warmte aan. Als je een shirt met korte mouw te warm vindt, kun je ook kiezen voor een singlet of als vrouw voor een tanktop. Zorg dan wel dat je je blote schouders goed insmeert met zonnebrandcrème
Broek
Of eigenlijk korte broek. Bij de broek moet je even ervaren wat je zelf fijn vindt zitten. Je kunt kiezen voor een strakke korte tight of een lossere short. Een korte tight zit strak om de benen en voert het zweet snel af. Een short zit wat luchtiger en zorgt zo voor veel ventilatie. Last van schurende benen bij het dragen van een korte broek? Smeer dan wat vaseline op de binnenkant van je dijen.
Sokken
Die vergeten we nog weleens. Wat maakt een sok nou uit? Daar kom je wel achter als je met wintersokken in de zomer gaat lopen: hallo zweterige voeten die in je schoenen gaan irriteren. Hardloopsokken zijn er niet voor niets in allerlei diktes, dus ga bij warme dagen voor een dunnere variant. Een stuk comfortabeler en beter voor je voeten.

Terug naar overzicht

Hardlopen

Bij Road Runners Etten-Leur zijn een groot aantal (recreatieve) hardlopers actief. Deze zijn onderverdeeld in groepen, 1 tot en met 6 en de wedstrijdgroep. Hardlopen in een groep doe je met lopers van hetzelfde niveau.

Evenementen

2x per jaar organiseren wij een opstapgroep voor mensen die graag aan hun conditie willen werken. Jaarlijkse evenementen zijn in juli de hardloop4daagse, in het najaar onze club-kampioenschappen, en in de winter regelmatig een boscross.

Wandelen

Voor geblesseerde leden maar ook ereleden, donateurs en oud-leden bieden we de mogelijkheid om op de reguliere trainingsavond een gezamenlijke wandeling te doen.

Lelieloop

In het kader van "De Leurse Havenfeesten" organiseert Road Runners Etten-Leur elk jaar op tweede Pinksterdag de Lelieloop. De doelstelling van de Lelieloop is het aanbieden van een hardloop-wedstrijd waarvan een deel van de opbrengst ten behoeve van Molen de Lelie is.