Heb je nieuws voor op de website, geef het door dan plaatsen we het!

Ben je wel lid maar je ontvangt geen Nieuwflits?


Nieuwsbrieven

Nieuws

Cursisten ALT geslaagd!

Maar liefst 6 lopers meldden zich na een oproep van het bestuur voor de cursus Assistent Looptrainer van de Atletiekunie! Aangezien één van onze ervaren looptrainers ons helaas wegens verhuis gaat verlaten was er dringend behoefte aan meer trainers. In oktober ging deze enthousiaste groep van start.De cursus bestond uit 5 avonden waarin de theorie die thuis was bestudeerd werd behandeld. Iedere avond werd afgesloten met een praktijkdeel waar beurtelings alle cursisten konden oefenen met het toepassen van de theorie. Het was erg prettig dat ook de ervaren trainers meededen. Zo kon veel ervaring worden uitgewisseld en konden ook de vaste trainers hun kennis opfrissen. Veel aandacht is besteed aan het thema veiligheid, zowel fysiek als ook sociale veiligheid. Thema’s die verder behandeld zijn o.a. het motiveren van sporters, communicatie,  stemgebruik, houding, opbouw en verschillende doelen van een training. “De training was verrassend leerzaam”, aldus één van de cursisten, “vooral vanwege de combinatie van pedagogische aspecten en de praktijkervaring van de cursusleiders”.

Afgelopen week werd het laatste praktijkonderdeel afgerond. Alle deelnemers werden door het bestuur van harte gefeliciteerd met het behaalde diploma Assistent Looptrainer. De komende tijd gaan de kersverse trainers meer ervaring opdoen en (deel)trainingen overnemen van de vaste groep trainers. Want er valt nog een hoop te leren voor deze leergierige groep! Vanuit RREL vinden we het erg belangrijk dat de looptrainingen worden gegeven door deskundige trainers. Dat bevordert het loopplezier en vermindert de kans op blessures.

Heb je interesse om bij Roadrunners Etten-Leur te komen hardlopen? Wij starten iedere dinsdagavond om 19.30 uur vanaf de sporthal van HV Internos aan het Trivium 102 in Etten-Leur. Ben je beginnend loper? Kom dan op dinsdag 1 maart om 19.45 uur naar de informatie-avond van onze opstapgroep, in de kantine van deze sporthal. Meer informatie vind je op www.rrel.nl

Terug naar overzicht